miércoles, 19 de febrero de 2020

Activitat 5:

Activitat 4
Les cèl·lules del nostre cos estan banyades en un líquid del qual extreuen les substàncies que necessiten i al qual aboquen les substàncies de rebuig i el diòxid de carboni. El conjunt de líquids que envolten les cèl·lules del cos s'anomena medi intern.
En els éssers humans, els medi intern està format pel plasma intersticial, la sang i la limfa. El plasma banya directamet les cèl·lules, i la sang i la limfa s' encarreguen de les tasques de recollida, repartiment i eliminació del que necessiten o rebutgen a través dels dos sistemes que formen part de l' aparell circulatori.
Cadascuna de les estuctures del sistema circulatori limfàtic té diverses funcions.
Capil·lars limfàtics: Són els encarregats de recollir el lìquid sobrant que banya les cèl·lules del nostre cos.
Ganglis limfàtics: En els ganglis limfàtics es filtren i s' eliminen les substàncies estanyes i els microorganisme de la limfa amb l' objectiu que no entrin a la sang.
Vasos limfàtics: Desemboquen en diferents llocs del sistema circulatori sanguini, al qual retornen l' aigua i els líquids sobrants.
El metge toca al voltant de les orelles i el coll perquè els ganglis limfàtics són especialment abundants en aquesta part del cos.
Les amígdales són masses de teixit a la part posterior de la gola. Hi ha dues d'elles, una a cada costat. Juntament amb les adenoides, les amígdales són part de el sistema limfàtic. El sistema limfàtic elimina les infeccions i manté equilibrats els fluids corporals.